Dagens Greta

Body med svampar på i härliga färger från Lindex tillsammans med ett par gröna byxor från samma kedja.


Dagens Greta

Röd body med vita prickar från Polarn o Pyret, över det en demindress från samma kedja.
Den röda bodyn är från samma serie som hon hade på BB. *tänker tillbaka*





Fina lilla loppan



Julmustpremiär och lussebullar

Idag har vi druckit det första glaset med julmust och klämt två lussebullar. Jag älskar verkligen lussebullar. Igårkväll bjöd fina Nöös på middag med efterföljande banankaka. MUMS säger jag bara.
Dagarna går med härliga promenader med trevliga grannar, mammagrupper, familjelivsgrupper, babysång och annat. Inte en dag är obokad :)



jag kommer börja bjuda på dagens Greta¨då hon presenterar sin outfit för dagen. Som en riktig bloggare lixom hi hi

Dagens Greta

Lila body från H&M med smalrandig småblommig manchesterbyxa från H&M





Finaste "lillebror"

Nu är han här! Gretas lillkusin som går under namnet Lillebror. Han anlände lite tidigare än beräknat och det är ju bara så roligt. Fler dagar tillsammans lixom :)
Igår fick vi träffa honom, 2 dagar gammal och oj va fin han är! Greta och lillebror komer ha mycket roligt tillsammans.



Mysa med stil

Min man har investerat i ett fint mysset till mig. I love!


Grattis, 3 månader, här får du smärta...

Stackars lilltjejen är hemma nu efter 3-månaders veccinationen. Det gick bra men hon va riktigt ledsen en stund efteråt. Nu har hon däckat i vagnen. Jag kanske ska passa på att sova lite?!

Tre månader

Prinsessan är nu tre månader (om 20 minuter).
Det har varit tre omvälvande månader för lilla familjen. Tack vänner för ert fina stöd när jag känner mig otillräcklig och misslyckad. Det värmer när man vet att ni finns fast jag har varit väldigt frånvarande. Speciellt tack Nöös, du säger alltid det rätta, det lilla som får mig på rätt väg igen. Och som alltid, tack Mamma!

Och självklart har det inte bara varit jobbigt. Det är helt fantastiskt att vara mamma. Helt fantastiskt att få förmånen att tillbringa all tid med en liten tjej som varje dag lär sig något nytt.
Vårt schema är galet fullspäckat dagtid och väldigt ledigt eftermiddag och kväll. Babysång, familjelivsträffar, mammavänner, föräldrargrupp avlöser härliga promenader i allt kallare väder.
Jag hoppas att jag inte ska ha någon paus längre och att ni nu kan följa våra dagar här igen :)

Puss på er


Härliga höstdagar


Greta vill också börja äta vanlig mat :) (Skorvbehandling, därav mössan inne)


Mysiga morgonstunder


Första snuvan


paus

Några dagar har gått och i några dagar till tar ja paus från bloggandet.
Ses snart igen!!!

Scarf färdig

För ett par dagar sen beställde jag en scarf från Älskade Hjärtegryn.
Nu är den påväg till oss. Så fin den ser ut!


Sitta själv

Vår stora stora tjej, hon vill så gärna sitta själv. Så vi åkte till Ikea och köpte en matstol så hon kan sitta med vid bordet. Lite liten kanske hon var för den men hon tyckte det va skoj en stund i alla fall.






Imorgon ska vi på dop. Det ska bli jättemysigt förutom att jag borde klä upp mig och jag känner mig verkligen inte fin i nått... Greta får ha något praktiskt på sig så man lätt kan bära henne i kyrkan.

Dum i kolan

Ja här ligger jag i sängen och tittar på min dotter som sover så sött i sin säng. Jag som drömmer om lite egentid. O är och tränar och jag la Greta i sängen och så somnade hon på en sekund. Skönt tänkte jag så jag gick ut och fortsatte titta på mitt inspelade program. Efter två minuter gick jag in och kolla till henne. Allt va bra. Tog ett glas saft och gick och fortsatte titta. Såg en minut, tyckte det va ointressant så jag började spola lite. Och så spola jag lite till och lite till och så va det slut. Klunkade i mig saften. Gick och kollade till Greta och Tarzan med för den delen som också kastat in handduken för kvällen. Plockade undan lite, kolla till Greta, funderade om jag skulle noppa ögonbrynen, passa på att borsta tänderna. Är jag inte dum? Så mycket jag trott att jag ville göra bara jag fick lite tid för mig själv. Jag konstaterar att det är bra mycket viktigare att ha Tarzan skedandes i sängen och titta på sin dotter än att ha välplockade bryn.
I alla fall idag. 

Dagen har varit väldigt effektiv med besök i Upplands Väsby med lite andra mammor. Jättegod lunch och härliga samtal och ditt och datt. Hem, tvätta två maskiner, baka kladdkaka, fick fikabesök som blev middagsbesök och till sist promenad med hela familjen.

Övervikt

Jag är ligger på gränsen till övervikt enligt BMI.
Kul att höra. Jävligt kul.

Sjukstuga

Här är det sjukstuga med lilla Greta. Snorigt och dant. Hoppas verkligen att hon blir bättre snart.


Idag tog vi en lugn promenad och myste i soffan. Men vi fick lappsjuka efter en stund och bad att få följa med till Maxi med O föra att slå ihjäl en timma.



Hon är så väldans fin i sin mysdemindress.

Härliga höst vol 2

Idag har vi gjort ett höstarrangemang hemma efter förmiddagspromenaden.

Greta vaknade sjuk idag och jag har varit mer eller mindre krasslig flera dagar så nu ska det kureras här hemma. Himlans va synd man tycker om henne när hon hostar och snörvlar. Så liten och skör.




De vackra blommorna i bakgrunden kom mamma med tidigare i veckan. Magnifika!

Härliga höst

Lilla familjen njöt av hösten idag på Drottningholm. Åh va vackert det är där.

Tarzan sträckte ut sina ben och Greta slumrade sött i sin vagn





Passar inte jag och Tarzan som staty?


Väl hemma blev det stortvagning. samtliga familjemedlemmar skulle skrubbas




Jag är ju en Traderaslav och har gjort ett nytt fynd. Ny åkpåse från Buggysnuggle för endast 205kronor. Yippie.
Invigd idag!


Nu har vi frossat i skaldjur och ska se en gammal klassisk rulle- The Game.



Veckan so far

Måndagen startade med babysång i kyrkan. E hade gått med sitt första barn och rekomenderade det varmt så vi anmälde oss. Tidigt som attan (10.00) fick vi se till att vara klara.
Det va i alla fall väldigt mysigt. Greta gillade när de spelade gittarr men det vart tröttsamt efter en stund så hon somnade av.

Tisdagen tillbringades i ett nyinköpt hus i bekantskapskresen- lunchdejt. 5 tjejer, 7 barn på plats, alla under tre år. Livat men verkligen inte outhärdligt. Jag sög in mig massa råd, tips och idéer från de mer erfarna mammorna än jag. Så härligt gänga att träffa. Glad att jag har dem.

Onsdagen- vår mammagrupp startade. Eller föräldrargrupp är det och en pappa vågade sig dit. Undrar om han kommer igen?? Vi satt kvar bra länge efteråt och snackade fast det va slut och tog sen en promenad hem med varsin latte i handen. Mammalivet är inte helt fel.



Greta kallas numer för "byssan" då hon ökat en storlek på nederdelarna men det kanske tar några veckor innan de sitter perfa.





R.I.P vår älskade guldfisk- Östen

I lördags började vår älskade Östen att trappa av sitt långa liv. Han hade för första gången inte ätit upp sin mat och såg svag ut. På kvällen såg vi att det är riktigt illa. Tårar trillade på våra kinder och på söndagen va det över.
Det kanske låter löjligt att vara så ledsen men han har varit en del av vår lilla familj i alla år.

Idag hade jag ingen att säga godmorgon till och tända akvariet och se hur glad han blev för lite mat. På eftermiddagen när solen sken in genom fönstret ko jag på mig själv att gå och titta i akvariet. För det gjorde vi flera gånger om dagen. Han va så otroligt vacker.

Vi har anordnat en fin begravning till honom där vi grävde ner honom och lämnade en blomma från varje familjemedlem.



Simma lugnt nu Östen. Du är saknad hemma hos oss.

Dagens dröm

Jag undviker att tänka på det hemska som hänt med vår guldfisk Östen. Så jag sitter och drömmer om en åkpåse till Greta istället.

Ska hon ha denna ursnygga tjejiga med fåglar på




eller denna tuffare????


eller kanske ingen??? De är sjukt dyra :(

trettioårspresenten

O fick en helikoptertur av mig i födelsedagspresent och igår va det dags. Avgång från Kastellholmen mitt i Stockholm.
Piloten hade varit jättebra och illustrerat hur snabbt det går genom att flyga ner några meter över ett fält och köra för fullt. De hade också hovrat, "störtat rätt ner" och lite andra trix.
Greta och jag väntade spända på marken.












Tandis

Gjorde mitt årliga tandläkarbesök idag och hör och häpnad hade jag inga hål. I hela mitt liv (tror jag) har tandläkarbesök varit förknippat med hål och ett antal 1000-lappar i papperskorgen. Det måste vara för att jag börjat med flourskölj!
Under tiden jag låg och plågades rullade O och Greta runt på Öfre och avslutade med en kaffe på TGIF tillsammans med en vän.
Ikväll bär det av till södra sidan och en middag med D och N.

Livet är bra härligt!


Maldiverna-09

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!