Mitt Råsunda plats 7

Plats nr 7- Pizzakampen



Kampen mellan pizzeriorna i Råsunda är hård. Jag väljer att ta en liten outsider som favorit- Pizzastugan!
Lovely kebab och stora pizzor med coola namn. Här har många luncher avnjutits med en såkallad "Kebablunch" på den gamla goda tiden ;) My love you know och Jenny ha ha


Nya glajjor


Igår fick jag mina nya glajjor :) Så schyssta! Eller?




på bilden har jag också mitt loppisfynd- skinnjackan som jag invigde med på en promenad runt Råstasjön.



En härlig lördag

Igår va vi i lilla familjen på hundcafét Small to big på Kungsholmen. Det va fantastiskt mysigt med en god varm smörgås och Tarzan fick en leverpastej/korv och köttbulletallrik. Tror du att han va nöjd eller :)

Han blev kär i en liten Ebba och lekte fint med yorken Bamse.




På kvällen va vi barnvakt åt härliga Elsa. Vi hade så mysigt och gjorde pizzor och pratade om livets stora gåtor. Elsa är så fin med Tarzan.



En toppen dag helt enkelt.

Mitt Råsunda plats 8

Plats nr 8- Mezzo



Med en fantastisk chevrésmörgås är en plats på listan solklar. Solklart är det hela dagen på den lilla uteserveringen i korsningen Råsundavägen/ Tottvägen. Alltid glad och trevlig personal!
Mezzo-halv-center-demi-medio-hulp-auxilio-hilfsmittel. Ja Mezzo finns på många språk :) Jag tar gärna en latte på Mezzo!


Grattis pappa

Du har blir ett år äldre idag. Det kan man omöjligt se på dig!

Grattis på födelsedagen :)

Mitt Råsunda plats 9

Serien mitt Råsunda har nu kommit till plats nr 9 *trummor*.....

Plats 9- Furuvik Specerier AB


"I denna charmiga lilla Icabutik måste man nästan vara atlet för att handla. Halta, lytta, barnvagnsburna eller annat löst folk tar sig inte runt i denna 3-våningsICA på kanske 100kvm. Med en imponerande omsättning på ca 22 miljoner per år är "Furpan" en given ja visst jag glömde detta affär. Hoppas den bevaras generation efter generation!" 

Mitt Råsunda plats 10

Idag tänkte jag starta en liten serie- Mitt Råsunda.
Det är 2,5 år sedan jag flyttade till Råsunda. Hela mitt liv har jag levt på södra sidan Stockholm och det är konstigt att det känns som man flyttar till ett annat land bara man passerar norr/södergränsen.
I början kände jag mig vilsen, förvirrad och hittade väldigt dålig men nu finns många saker jag verkligen uppskattar med Råsunda. Jag tänkte presentera min topp 10 lista varför jag älskar Råsunda.

"Att förena landtlifvets behag med stadslifvets bejvämligheter" löd 1910 års slogan om det nybildade samhället Råsunda. Vackert va :)

Plats 10- Råsundavägen



"Har man någon gång varit i Råsunda så har man tagit sig fram på den långa gatan Råsundavägen som går genom hela Råsunda. Gatan startar eller slutar mot gränsen till Sundbyberg och passerar på vägen Näckrosens T-bana, Filmstaden, Stråket och fortsätter ända till Haga Norra. En mystisk högerregel eller inte gata som kantas av butiker, restauranger och dyra lägenheter :)


Håll utkik efter forstättningen på-MItt Råsunda!

Loppis

i Lördags genomförde vi som nu är lite av en tradition, en loppisdag. Detta sker ute på Täbygalopp och kräver lite förberedning. Förra veckan rensade vi ju både källaren och vinden och detta gjordes i syfte att få lite plats och plocka bort det vi kan sälja iväg.

På dagen L som Loppis ska man gå upp tidigt och bre mackor och göra kaffe. Mamma skötte kaffet och bullarna iår och jag och bull eller mer bull grejade mackorna.


vi va på plats i kön klockan nio och va säkert den 60:e bilen i kön. Insläpp på plan är klockan 10. Sen startar spektaklet och flest shoppare är det mellan 10-12 innan loppisen officiellt har öppnat.
Det vart en lyckad dag med 1500 kronor i kassan och 1 kartong med hem.



På kvällen åkte vi ut till Ingarö och mös med grillat och tv-mys.
Jag började känna mig hängig och på söndagen va jag helt snordeckad med halsont.
Idag jobbade jag hemma så jag inte skulle trumpeta hela dagen framför mina kollegor :)

Helg

Ahhhhhh va dålig jag är på att uppdatera :)

Nu är det fredagsmyyyyysssss om det så är det sista jag gör... Nu är det fredagsmyyyyyyyssssssssssssss  den går varm på våra läppar här hemma. Fru Borrmaskin tar någon slags överton eller vad det heter.

Jag va hos frissan igår. Shit va jag älskar min frisör. Skulle hon flytta utomlands skulle jag nog ta min lilla familj och flytta efter... Ha ha frisör stalker...
Så här såg jag ut när jag gick därifrån i juni



och så här igår :)


Veckan som varit:

Måndag- rensa källarn 
Tisdag- rensa vinden och skällsmöte med de som renoverar fönster i föreningen
Onsdag- Vin hos lånad kusin C, Tack det va väldigt mysigt!
Torsdag- Frissan och min underbara man hade gjort en kräftskiva för mig med champange och kräftor när jag kom hem
Fredag- Trött och fredags myyyyyyysssssssssssss

Tack

Fick höra ikväll att jag låter någonstans mellan en elvisp och en slagborr när jag sjunger så nu ska jag gråtandes gå och sova :)

Denna helg va det pingst?

I går hölls det årliga pingstmötet denna gång längst ut på Tyresö. Pingstmöten fick jag på köpet när jag snärjde min man... Det är en härlig tradition där hela svärmors sida av släkten träffast oftast på pingst och bara umgås, kanske tar en tipspromenad eller spelar något sommarspel. Eftersom maj va så full av svensexor och möhippor iår så fick pingstmötet vara i augusti istället. 35 personer som hade gjort mat till 75 personer intog en härlig strandtomt på tyresö. Tarzan hade det inte för jobbigt :)



jag va superfin (om jag får säga det själv) i min nya klänning från Sundsvallsshoppingen


idag har vi spelat golf och firat CH som fyllde år.
En supertrevlig helg helt enkelt med ett väder som gör en fantastiskt glad.


en miljon vuxenpoäng och några minus

Idag har jag:

- Börjat pensionspara
- Börjat fondspara
- Gjort ett nytt pass i mitt nya efternamn
- Hämtat nya linser
- tvättat
- Stekt pannkakor

Tack mamma för den goda blåbärssylten!

Känner mig otroligt vuxen idag. Lite jobbigt men ändå en liten milstolpe som att pensionspara avklarad. Jag valde ett säkert sparande med alla pengar garanterade, det är också vuxet :)

Nu ska jag gå och vara lite snäll mot min man som kom hem just när en pannkaka gick sönder i vändningsmomentet och jag va då tvungen att slänga pannan i vasken och gorma lite på pannan. Hmmm inte så vuxet.

jag bakar

nu ska kakan in i ugenen... mmmmmmums




Hemma igen

En liten tisdag i trötthetens tecken. Jag och D va ute igår och drack drinkar och lite rosé i solen. Så mysigt men jobbigt att det va en måndag :) När vi skulle hem hade vi 25 minuter kvar tills tåget skulle komma men vi lyckades ändå missa det. Vi är rätt bra på att pladdra när vi ses. Väl på nästa tåg höll jag på att missa att gå av. Jag hörde verkligen inte att tåget stannade på stationen.

I helgen var vi i Sundsvall. Åkte redan på torsdagen så det blev en lååång helg. Sa till O när vi åkte hem att jag va lugn och avslappnad som om jag hade haft semester.  Men man kan ju inte känna annat när man träffat så härliga människor, ätit fantastisk mat och fått vara med sin man :)



Kommande månaderna kommer hemnet´s sidvisningar skjuta i helgen. Förstår inte va det är med kraften i den sidan när man letar efter något. Kollar nog hus minst 1 gång i timman. Nu är det galet dött på den marknaden. 3 hus ute och det är bara nybyggen i ett sunkområde. Blir snart dax att åka och solochvåra någon gammal gubbe på ett fint hus ha ha...

Tarzan började på dagis igår efter semesterstängningen. ÅH va kul han tyckte att det va. Jag är så glad att vi har Hundens Hörna, vad skulle vi göra annars?!

Nu ska vi ta tag i att välja tackkortsbild till alla härliga gäster och andra som tänkte på oss den 13:e juni. Ska bilden vara klassisk eller galen?

Här kommer några kort  på mig och Tarzan i blåbärsriset förrförra veckan på Ingarö



... tur att det finns en gungstol att vila sig i


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!