Året som gått i bilder

Januari
 
Gravidmage :)

Februari

Sjukt mycket snö

Älsklingen 30år

Mars

större mage

rusta upp köket

April


Brasan

Maj

Var på mysigt bröllop

Jättegravid

Det blir en flicka

Juni

sommarsnagg

bevakade kungliga bröllopet

första bröllopsdagen

Juli

Älskade lilla snurpan är här


några dagar innan


2 dagar gammal

Augusti

Vem är jag, vem är du?

Jag har blivit storebror

September

allt handlar om mig


å min kompis Ellie

Oktober

Äntligen är min lilla kusin här


Allt handlar om mig

November

allt handlar om mig... brrr det är vinter

December

lusselelle

och jul



GoTT NYTT ÅR FRÅN FAMILJEN KARLSSON

Snart inne på årets sista dag

Ett par minuter kvar tills det är sista dagen på detta år.
Funderar på nyårslöften. Har aldrig haft något riktigt riktigt vasst med kniven mot strupen. Känner lite med Ica-Stig som har gått ut i tv och sagt att han ska sluta. Jobbigt värre.

Jag har tävlat hos Ottossons foto som är en sjukt bra fotograf om en fotografering. Vill så gärna ha ett par riktigt bra kort på Greta. Håll tummarna för mig att jag vinner :)

Imorgon ska jag sammanfatta året med bilder.

Natti natti

Sista födelsedagen för året

Idag har vi firat sista födelsedagen för året för nu vet jag ingen mer som fyller år. O´s syster stog för kalaset. Hon har precis köpt en egen lägenhet. Jättemysig och fin.
Roligt hål hade den också (som ska rivas):


Greta hade nya kläder på sig från PoP. Hon kommer de närmsta dagarna inviga väldigt många nya plagg efter min rea-sväng.


Jag trodde att barn ärvde egenskaper av en. Jag gillar ju att sova på nätterna. O också... För att inte tala om sömntutan Tarzan. Men Greta hon är en riktig terrorist om natten. Det som började så bra har nu förvandlats till ett gnällmaraton. Tur att hon fyrar av ett leende på morgonen så man glömmer hur billigt jag skulle sålt henne under natten :)

Rea rea rea

Åh va jag blir stressad av alla reor. Jag måste bara kolla in överallt i varje affär och på varje websida. Imorse hängde jag på låset i Kista Galleria. Brände ett gäng hundralappar på PoP-rean och sen blev det lite nytt till mig själv också.
Bäst under året är ju solklart MQ-rean. Den brukar vara efter nyår så jag får hålla mig lite till. Behöver verkligen uppdatera garderoben lite. Ett litet tips innan det är rea är att gå och reka i affären så man vet vad man vill ha. För när dörrarna öppnas då gäller det att zick-zacka fram och hugga plagget. Helst vill man slippa prova också. Det kan man ha gjort innan.

Gretas första jul

Iår fick vi en liten försmak hur julen kommer bli när vi har barn. Den glädjen som Greta visade när hon fick en docka var obetalbar.

Men vi ska inte gå händelserna i förväg....

Dan före dopparedagen skapade vi nya traditioner. Vi startade med en timmes thaimassage för att kroppen skulle komma på banan igen. Greta är rätt tung att bära på :)
På kvällen åt vi risgrynsgröt och lämnade en tallrik på bordet till hustomten. Den omtvistade smörklumpen kan komma att tas bort. Det sägs att man var extra snäll mot tomten om det var smör i gröten. Jag tycker mest det ser vidrigt ut.

Hustomten hade lämnat fina presenter till oss på morgonen.
Och sen fortsatte paketregnet hela dagen. Vi fick massa bra saker både till oss själva och till hemmet.

Massa god mat och härlig julstämning fick vi.




Fin klänning Greta hade va? Den fick hon av mitt jobb. Tack tack om nån därifrån läser.


God fortsättning!

GOD JUL

God Jul alla läsare




Årets crazyinslagning



Satan va fult!

Dagens läsning

kommer från Gnagisklubben.


Boooring

Oj va tråkigt det är att bara vara hemma. Hon är väldigt svårroad när hon är sjuk.

Vi har gjort en snitslad bana som man kan köra vagnen inne så har jag kört runt henne och tittat på saker.


Till exempel dessa fina statyer som jag älskar:


denna skål/blomkruka är också en "kär" ägodel


Nästa stopp borde varit pantern men min övertalning var rätt klen. Har väldigt svårt att köpa något jag vet O inte gillar. Så inget köp. Får hoppas att tomten kommer med en någon gång.

Sen drog vi fram de bodysarna vi har i nästa storlek för det måste köpas byxor till som matchar. Fin hon kommer bli va?


Nu sover hon igen.

Jag måste googla hur gammal Dolly Parton är... Hon är gäst hos Oprah.
Född 1946.Trodde nog att hon var äldre.

Igår fastnade jag framför Färjan 3 efterson jag inte nådde fjärrisen med stumpan sovandes på mig. Det påminde mig om varför man inte ska åka kryssning! 

Sjukstuga

Greta är sjuk. Feber och snorig. Lilla kråkan behöver extra kärlek nu.
Hoppas verkligen hon blir frisk så hon får träffa tomten. Vore snopet och inte fira hennes första jul som tänkt...

Det bli Tarzans fjärde jul.  Kanske får vi en liknande bild i år?

Julen 08


Julen 09

Julen 07 hittade jag inte :(

Igår bondade Greta och Tarzan rejält. De är väldigt nyfikna på varann men man får passa så inte Greta sopar till Tarzan eller nått. Det är han ju inte värd...

Finingen

Kolla vilken fin bild de har lagt på Tarzan på dagis hemsida


Nu finns det en till salu....

Nu finns det en till salu på blocket. Svart.... Hög....Underbar. Hur ska jag få tillåtelse att slå numret och köpa den???
Ni vet att jag längtat.

Bild från massagen

Här kommer bild från sista massagen. Vi passade också på att anmäla oss till gipsavtryck av händer och fötter. Det ska göras på måndag. Det har varit en sån grej jag velat göra fast aldrig fått arslet ur....


Vi ska gung gung gunga....

Vi har lånat en hoppgunga. Hon kanske inte riktigt förstog hur man skulle göra men det va rätt skoj att bara hänga en liten stund och snurra runt lite.



Idag har vi hängt med nätetmammorna igen och imorgon är det sista massagekursen. Jag tycker massagen inte har varit så bra. Det kan vara för att det är vinter och så mycket att klä av och på eller så är hon för gammal för hon tycker ju allt annat än att bli masserad är roligt.

Slöhögar


Ny kjol och pyamas

Greta fick en ny kjol förra veckan och en ny pyamas. Bäst att prova båda samtidigt...


Lucia

Idag har vi firat lucia i Hagalundskyrkan. Det var öppna förskolan som arrangerade det hela och Greta skulle vara pepparkaksgumma.
Det vart jättemysigt och en liten julstämning spred sig i kroppen.




Här är hela gänget som vi hänger med i närområdet. Ser nästan ut som en sektbild...

Lussebak

Igår skulle jag i all hast och spontanitet slå till på ett recept butterkaka med saffran.
Som vanligt sätter jag igång med allt samtidigt.
Oj, vi hade inte mjölk så det räckte, jag skarvar med fil. Kan man inte ha i lite matkvarg? Ta mindre mjöl än receptet det är nog bra.
Köket ser ut som ett bombnedslag och jag gör verkligen tvärt emot som O gör. Han följer recept och har ordning och får alltid ett bra slutresultat. Jag är bara förvirrad och hetsig.... Hoppsan, hade vi bara en form. Jag kan ju göra bullar av resten kanske... Oj är klockan åtta och Tarzan måste rastas och vi inte ens har börjat med middagen och Greta ska nattas... hmmmm

Mitt i allt frågar jag O hur han står ut med mig. Jag kännde nog själv att jag hade dragit hemifrån för länge sen om jag va han...

Det är för att du är en oslipad diamant i just bakning, svarar han då.
Då kan till och med jag stanna upp och tänka, shit va bra jag har det.

Farfar

I lördags firade vi farfars åttioettårsdag. Min fantastiska farfar som jag har så många härliga minnen med. Han va alltid så rolig och påhittig när jag var liten. Varje dag med farfar var ett äventyr.

Jag är så glad att de har fått träffa Greta. Och att Greta får träffa min farfar. Det var så skoj att se att takterna med barn satt i. Greta skrattade som aldrig förr när hon såg farfar och hans upptåg.




Det blidde en paus

Det blev en oplanerad lite bloggpaus. Så vad har hänt sen sist egentligen?

Strax efter förra inlägget var det dags för ännu ett besök på Astrid Lindgrens och sen ett besök hos läkaren. Här är halva familjen i väntrummet:



Ett av råden vi fick var att börja med lite mat till Greta så kanske magen kommer igång. Hon har hottills provat potatis, palsternacka och majskrok. 1:a smaken:


Vi har gjort lite julfint till advent:


I torsdags hade vi en underbar dag då en av mammorna i familjelivsgruppen hade tagit hem en massös till sig. Vi passade varandras barn, åt lunch och fick massage. Världens bästa koncept. Greta behövde inte passas då hon passade på att sova :) Väldigt skönt att slippa höra henne gasta genom dörren när man skulle få lite knådning.


På kvällen fick jag en egen kväll med tjejerna L och M. Jag blir så glad att jag har såna fina vänner. De hade köpt med sig uppiggningspresent till mig. Omtänksamt och väldigt uppskattat. God mat och massa vin drog med sig en liten huvudvärk på fredagen.

Vi var en sväng på fotografiska och handlade en ny tavla/posters som jag blev galet kär i här om dagen. Det är Vee Speers som står bakom den. Vad tycks? Har jag inte satt pricken över i:et med mina läskiga tjejer?


Go kväll´

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!