Greta 4 månader

Tiden springer iväg och Greta har hunnit bli 4 månader. 4 månader som inte alls blev som jag tänkt. Som inte blev som det står i boken. Gretas härliga leenden väger upp allt jobbigt i världen men när det blir glest mellan leendena känns det tungt. Jag vill bara att hon ska slippa ha ont. Att hon ska få le åt världen varje dag, timme och minut.


Här får hon posera i sin 4 månaderspresentmössa, hemma kallad BF...


Mer sång, prat om mat och extrema promenader

Vi ville sjunga lite mer så på tisdagen va vi på biblotekets babysång efter familjelivsträffen. Konstaterade dock att det va för seriöst för min smak. En sångpedagog från kulturskolan som höll i det och låg galet högt i alla toner så vi brölade mest med. Mystiska sånger och rörelser också. Inga mammapoäng från mig inte.

Jag vann inget på konstlotteriet för övrigt :(

Idag har vi vart på bvc och pratat mat med mammagruppen. Greta ska ju nu få börja med lite smakportioner av riktigt tråkiga grejer så som potatis, morot och palsternacka.
Det va också månadens vägning och mätning. Fintjejen följer kurvan perfekt.

Det har varit riktigt skitväder sista dagarna och jag som försökt nå upp till minst halvmil gärna milpromenad varje dag har svårt att klara det. Det blir extrema vandringar med vagnen och värre lär det bli.

Imorse ringde världens bästa M som hade tillsammans med L kommit fram till att jag behövde träffa dem och dricka vin. Nästa torsdag lämnas man och barn hemma för en lite salongsberusning på nån härlig restaurang. I LOVE! Tack ni vänner som orkat vänta ut kolik och annat. Jag är snart på banan igen.


Årets sista sång

Idag va sista babysången för denna termin. Vi avslutade med lite adventsånger som gav en lite julkänsla. Greta börjar tokgilla att man sjunger för henne. Det får henne att le från öra till öra och ibland kikna av skratt. Kan vara för att jag sjunger så ofantligt dåligt.
Iår vill jag göra fint hemma eftersom vi är väldigt mycket mer hemma än innan. Kanske till och med festa till med ett par röda gardiner.

Imorgon är det i min frånvaro konstutlottning på jobbet. Jag vill verkligen vinna iår eftersom jag har varit med och köpt in nästan all kons. Vår konstsamling idag har ett gemensamt drag. Elaka flickor pryder nästan samtliga tavlor och konstnärerna är svenska eller danska. Scary värre enligt vissa. Vi gillar!
Här nedan är en av våra tavlor från danska konstnären Julie Nord. Denna hänger inte uppe utan kommer förhoppningsvos snart upp i ett hus tillhörande oss.




Pappas flicka

Jag är galet trött... Trött trött trött. 4 månader av upphackad sömn börjar sätta sina spår. Orkar inte skriva mer utan piggar upp med en pappas flicka bild :)


Polarna

Gänget har utökats med många bebisar iår och vi är fem mammor i bekantskapskretsen som är hemma samtidigt. Klart man ska passa på att hänga då!
Jag och O har ju en rätt sjuk jargong hemma och när J tog Gretas leksak hon hade skojade jag med henne att "ta tillbaka den, det finns ingen plats för svaga människor i samhället".. Ehh hoppas folk hajjar att vi skojar. Och ja vi ska sluta när hon fattar vad vi säger :)



Inatt ska jag och Gretchen sova själva för O är på konferens. Jättekonstigt känns det men också lite mysigt. Det är jag och MIN DOTTER. Nice!


Späckat schema

Mammaledig borde verkligen byta namn till kanske mammafulltupp eller hurhadedutidattjobba....
Dagarna rusar fram. Idag har Greta och jag börjat massagekurs i babymassage. Greta tyckte Noah var intressantare och jag undrar om hon ens hajade att jag masserade. Jag tyckte det va mysigt i alla fall. Det känns som om Greta mår lite bättre men jag vågar knappt skriva det.
Husmarknaden börjar stanna av lite nu inför julen kan jag tänka mig. Vi trodde att det var ett intressant hus i helgen men det låg lite fel i området. Tycker kanske att vi är lite kräsna ibland men vi sitter ju inte i sjön.

Ikväll har vi haft middagsbesök av bestman som ÄNTLIGEN flyttat tillbaka till Stockholm. Superskoj framförallt för O.

Vi har börjat handla lite julklappar redan. Det är vuxenpoäng va?


Härlig eftermiddag och kväll

Jag har haft en superbra eftermiddag och kväll med härliga bästa D. Timmarna springer alltid iväg oavsett vi pratar i telefon eller ses.
Tack för all energi!
LOVE


Ny frukostfavorit



Valio´s laktosfria yoghurt med smak av hjortron och äpple. Känns väldigt onyttig för den är så god.

I min påse

Jag älskar lösgodis! I täten kommer sega godisar och gärna sura. Min absoluta favorit är de här napparna:

De finns inte överallt men Citygross har dem och jag kan ibland svika Maxi för att få dessa i min lördagspåse. Viktigast när det gällder godis är att de inte ska vara gula och orangea! Grön eller röd ska der vara.

Vi hade inga planer denna helg eftersom Greta har varit som hon varit. Spontant blev det då istället fikabesök, promenad i området vi kollar hus, cava-sällskap och härliga middagar. Igår blev det favoriten Krabba!


4-årsdagen

Idag firar jag och min man 4 år tillsammans. Eller det har alla olika meningar om men vi har valt 11/11- lätt som en plätt att komma ihåg.
Jag har fått 1-timmes massage bokad imorgon i present. Längtar som ett barn till julaftonsmorgon, det ska bli så härligt. O fick en tröja. Tillsammans fick vi inte en lugn stund. Greta har haft några riktigt dåliga dagar och nätter så nu sätter vi in lättlaxerande medel varje dag och hoppas på att det blir bättre.
Jag ska hoppa i säng så jag får någon timmes sömn innan hon vaknar igen så vi hörs imorgon.


Älskar dig min hunk!

Kisshiss och dagens Greta

Idag trotsade vi ovädret och tog oss till Västermalmsgallerian för en lunch med gamla kollegan L. Jag saknar henne ofta så det va härligt att ses igen.
Vi tänkte först ha tagit bussen men ville inte ta promenaden när det va så regn och blåsigt så vi tog t-banan. Äckelpäckelhiss va vi tvungna att åka på Fridhemsplan. Det stank verkligen urin. Usch.
När vi kom tillbaka och klev ur hissen på hemmastationen frick vi en chock. Här hade det kommit MASSA snö :) Tillbaka in i hissen igen och rota fram filten och bädda om Greta så hon inte skulle frysa och så rullade vi hemåt.

Chokladsuget har varit stort de sista dagarna så jag slog till på en chokladröra :)


Nu ska jag hoppa in i duschen då det ser ut såhär hemma hos oss:


Dagens Greta: Vit body med fin krage från Polarn o Pyret, röda machesterbyxor från Kappahl samt rödvita strumpor från Polarn o Pyret (de syns inte men jag ville bara skrita lite med matchningen ha ha)
 

1 år sen

Vi begav oss till Maldiverna! Åh va jag vill göra om den resan.




Det är dagarna som går + dagens Greta

Helgen har sprungit iväg med 1-års kalas, Tarzanekipering, allhellgonamiddag, höstmarknad och härlig söndagslunch.

Idag har vi gått på babysången i kyrkan. Det är en av våra mysigaste aktiviteter som vi definitivt kommer att fortsätta med tills hon börjar på dagis. Det är så roligt att se henne tycka det är roligare och roligare för varje vecka med instrumenten och sångerna.
Efter sången blev det japanskt i Solna C med E och svägerskan och sen mötte jag och Greta upp grannarna för en promenad runt sjöarna. Jätteroligt att ha två grannar som har jämngamla barn. Lätt att vara spontan.

Dagens Greta- randig body från Name It med jeans från samma kedja. Dregglisen är från nån duktig sömmerska på Tradera.


Dagens Greta

Rosa/vitrandiga byxor från parvel och en vit pikébody från Ralph Lauren.


Fredagsmys

Idag grillade vi korv hos vännerna i Enebyberg. Åh va vi längtar efter en egen villa som man kan pyssla med och Tarzan kan springa och busa. Vi ska kolla på en het på torsdag inte långt ifrån den vi budade på för någon vecka sen.
På kvällen hade jag köpt hem både chip, dip, ost och kex för jag tyckte lite synd om mig själv. Jag skulle varit på en trevlig tjejgrej utan Greta ikväll men det sket sig eftersom det har varit som det har varit.
Fredagsmys är aldrig fel det heller:


Dagens Greta

Team Gant- far och dotter
Röd Ganttröja och svarta mjukisar från Lindex


Dagens Greta

Fleecetröja från Parvel, Scarf från Gekko, röda manchesterbyxor från KappAhl, Mössa från Polarn o Pyret i mina favoritfärger.


Nu har vi provat Astrid Lindgren också

Igår va en väldigt märklig dag. Gretas liv kretsar ju kring att göra 2:an. Det gick inte så bra igår och hon tog i och tog i och hade uppenbara smärtor. När hon inte tog i halvsov hon av utmattning. Hon vägrade också att äta så vi fick åka in till barnakuten, Astrid Lindgren för kontroll.
Åh vilken bra läkare vi träffade. Jag kan känna mig orolig att jag tar upp deras tid för att man är en hysterisk förstagångsmamma men inte. Läkaren slog på stora trumman och gav Greta lavemang och skickade henne till röntken och ultraljud. Läkaren hade skön energi och va så duktig på att förklara och peppa oss så man glömde allt vad hunger och trötthet va. Till sist gjorde Greta 2:an och fick då lite aptit. Skönt så de slapp sätta sond (stavas det så) och lägga in henne vilket va det andra alternativet.
Inget va fel på tarmarna som tur va och hon har bara kolik. Bara känns det ju inte för oss men i det stora hela är det härligt att veta att det växer bort.
Idag har vi varit hos läkare på Odenplan som va bokat sen innan för hennes mage. Läkaren konstaterade också bara kolik och dömde ut att hon kunde vara överkänslig mot något jag åt. Hon konstaterade dock en liten rodnad i ana örat så nu har hon pencillinkur på sju dagar att gå igenom.

Trots detta känner jag mig superglad idag. Vi har kollat igenom Greta på det sättet vi kan. Vi har ett kolikbarn och det växer bort. Vi får stå ut och bita ihop och endast fokusera på alla de härliga moment då hon utvecklas och bjuder på det bästa av sig själv. Jag och O har det bästa av oss samlade i Greta, vår lilla Greta.




Uppdrag- väldigt många försvunna katter

Enligt lappar i närområdet har inte mindre än tre katter försvunnit från samma gata den senaste tiden. Sprungit bort antagligen. O misstänker en katt i porten bervid oss som ser lite tjock ut :)
Det måste vara det värsta som kan hända en djurägare att man inte vet vad som hänt och om sitt djur lider eller har det bra. Jag tar detta på största allvar och letar katter för fullt. Idag på promenaden fotade jag en katt för att på hemvägen gå och jämföra med foton på efterlystplakaten i parken. Just idag hade jag inte hittat rätt katt men jag fortsätter spana.

Dagens Greta får bli hennes overall- Vindfleece från Polarn o Pyret som är ett av mina bästa köp, med en scarf från Gekko.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!