Vemdalen

Jag har ju inte skrivit nått om Vemdalen där vi va förra helgen med O´s familj. Jag har ju inte varit i fjällen så mycket så jag visste inte vad jag skulle förvänta mig men jag tyckte att det va mysigt. En härlig stuga med utsikt över en backe så O kunde style-åka för mig och Greta när vi va hemma :)

Stugan


O och Greta

Bilresan gick jättebra med Greta. Några stopp blev det, på vägen upp stannade vi på ett litet museum i Överhogdal och tog en våffla. Våfflan va det godaste jag ätit på länge, toppad med hjortronsylt som jag tycker så mycket om. Mums.
Jag åker gärna tillbaka till fjällen.

Kusinerna


Härlig utsikt

Härliga vår! Vårtecken så som tussilago oc...

foto038 (MMS)

Härliga vår! Vårtecken så som tussilago och sopade gator. Mycke glädje


passa dig:)

foto036 (MMS)

passa dig:)


Dagens utflykt

Dagens utflykt med Mammamaffian gick till Fjärilshuset i Hagaparken. Roligast va inte fjärilarna utan Koikarparna.
Innan åt vi en härlig lunch i solen. Det är jobbigt att vara mammaledig ibland :)





Det va väldigt fuktigt bland fjärilarna så bilden blev såhär:

och en iFån la av i fukten....

Pass

Igår gjorde vi ett försök att göra pass till Greta och O men det va så galet mycket folk. Greta la av en skit så vi åkte hem och gav henne middag och torr blöja och kom på en bra idé. att åka tillbaka och se om det va vår tur. 1,5 timmar senare gav vi oss dit igen och fasiken, vi missade det med ETT nummer... grrrrrr
Idag gjorde jag ett eget försök efter doktorbesök i stan, lunch med mammorna i Solna, sång på bibloteket och fika med mammorna. Det gick bättre men jag tror att de som jobbar där har en tävling vem som tar fulaste kortet varje dag. De tog två kort på Greta och det ena tittade hon bort och det andra tyckte jag inte va bra. Men de tar bara två kort. Tur att hon inte ska ha det tills hon är tonåring för då skulle hon vara F1 sur på mig. Så gulligt också att de skriver in längd = 72cm. Känns som det är hon ju kanske 1 vecka till.... inte i fem år...

Väl hemma fick Greta ta ett bad i kökshon. Det va skoj.


Nu har fotbollstittarvännerna rullat hem så nu ska vi nog krypa till kojs. Imorgon ska vi till Fjärilsmuseet.

åter till verkligheten och besök på öppna ...

foto031 (MMS)

åter till verkligheten och besök på öppna förskolan.


greta 8 månader idag. Va tiden går fort! G...

foto015 (MMS)

greta 8 månader idag. Va tiden går fort! Greta har på sista tiden vänt och blivit en glad skit. Hon är inte still en sekund och upptäcker världen med fart och fläkt. Jag börjar komma in ordentligt i mammalivet och hittat ett litet lugn fast vi fortfarande lever med full agenda. Men det är ett annat lugn och det är härligt!


de ringde upp:) så kul men helt hutlöst pr...

foto027 (MMS)

de ringde upp:) så kul men helt hutlöst pris. Han ville ha 10000 för den. Kunde gå ner till 8000... Tack men nej tack. Men det va skoj att han ringde upp. Nu är jag och nästan hela min lilla familj i Vemdalen. Lilla Tarzan saknas han är i högkvarteret i stureby. Vi saknar han...


SMS-inlägg

100media_imag015 (MMS)


pommes smak i bollnäs...

foto028 (MMS)

pommes smak i bollnäs...


kan drömmen bli sann? Ja, det kan bara byg...

foto027 (MMS)

kan drömmen bli sann? Ja, det kan bara byggjobbarna i denna lokal se till. En dammig panter och en tiger står och blir förstörda på en byggarbetsplats. Har skickat in en desperat vill-köpa lapp nedskrivet på ett kvitto i brevlådan. Hoppas de ringer.


SMS-inlägg

foto026 (MMS)


SMS-inlägg

foto025 (MMS)


jag är på fiskpedikyr med mamma. Mer bilde...

foto023 (MMS)

jag är på fiskpedikyr med mamma. Mer bilder kommer:)


vår

foto019 (MMS)

vår


SMS-inlägg

foto018 (MMS)


RÖSTA

på lilla Greta
http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=43725

Det ena leder till det andra

Usch, den här veckan skulle ju avbocka massa problem och överhängande måsten men det har nästan skapat fler. Som exempel, väga på bvc ledde till tre andra besök för hon backade i vikt och kanske skelade. Optikern ledde till att jag kanske har grön-starr.. Ja, ni ser... Så har det hållit på hela veckan.



Nu ser vi fram mot helgen som ska bjuda på vänner och strålande sol.


kan själv


Mammafika i solen

Idag har vi mammafikat i solen vid sjön. Greta invigde sin nya jacka och solens strålar värmde.





Kvällen har tillbringats med D på Gröna Villan i söderort med efterföljande mysfika och middag på gyllene måsen. Livet är bra schysst :)

SMS-inlägg

foto015 (MMS)


Optikern

Va hos Optikern idag... Hade ett högt tryck i ögat och det kunde vara grönstarr. Ska dit om en månad igen och mäta om trycket. Alltid är det nått.
Jag har i alla fall bestämt mig för att prova linser igen. Allt för att få glassa i ett par solbrillor i sommar :)


Lek






roliga leksaker i väntrummet hos läkaren. ...

foto010 (MMS)

roliga leksaker i väntrummet hos läkaren. Vi har även hunnit med att hänga på låset till Polarn på nk för att göra av med ett presentkort. Vårens gretafärg blir lila:)


Fotostund




För alla stressade

Nu kommer jag att servera ett superschema! Superschema är ett matschema för många dagar framöver. Speciellt för D publicerar jag ett så skipper ni ha ångest va ni ska äta till middag. Bara att följa. Såhär ser vårt kommande ut:

Köttfärspaj

Spenatsoppa med ägg och hembakt bröd

Chicken fajitas

Köttbullar med mjölkstuvade makaroner

Lax terriaki

Chili con carne

Spagetti carbonara

Kycklinggratäng

Lammfärsköttbullar med risoni och tzatziki

Blodpudding med tillbehör

Greta kommer primärt att äta gröt:





haglund- det sägs att husen är blå för att...

foto009 (MMS)

haglund- det sägs att husen är blå för att smälta in i himlen. Fint tycker jag. Jag är värsta pubtjejen denna vecka:) nu ska jag möta e på Grappa för ett glas vin.


åh va jag vill ha denna... Så snygg och sk...

img_1053 (MMS)

åh va jag vill ha denna... Så snygg och skulle passa jättebra hemma hos oss. Den är lite väl dyr men någongång kommer en sån in i vårt hem. Nu är jag snart hemma igen efter en trevlig kväll med mammor utan barn. Nästa träff blir på garbos. Godnatt


påväg på after baby på o learys med mammam...

foto006 (MMS)

påväg på after baby på o learys med mammamaffian


förbereder middag. Idag blir det kyckling ...

foto005 (MMS)

förbereder middag. Idag blir det kyckling och Spenatlasange. Jag mobilbloggar nu så jag kan blogga oftare:)


påväg från öppnaförskolan

foto003 (MMS)

påväg från öppnaförskolan


TGIF

foto001_001 (MMS)

Greta på TGIF


mammadödlighet

Idag har vi marscherat mot mammadödlighet från Norrmalmstorg. Ja, det är inte riktigt jag att delta i såna här grejer men det va med trevligt sällskap. Vi fick också en energidryck och ett snyggt regnskydd.
Här har vi Greta med sina polare. Greta är till höger för er som inte träffar henne.


Sen åt vi en smarrig burgare på TGIF. Oj va hjälpsamma de va att vi kom med barn och barnvagnar. TOPPBETYG!
Solen värmde verkligen idag så jag och Greta dröjde oss kvar lite i stan och handlade lite kaffe och framförallt, beställde min Greta-ring som jag så länge velat ha. Den blev med en röd rubin. Jag är sjukt nöjd och framförallt nöjd att guldet jag lämnade in nästan täckte hela kostnaden. Nu är det bara vänta tre till fyra veckor.

Ikväll är vi själva hemma eller O är inte hemma. Innan han drog kom han hem med tre rosor till mig. My love, han vet hur man tar en kvinna :)

Våren är snart här.

Eller hur? Det känns ju i luften. Solen värmer och termometern i solen har flera gånger varit uppe i 10 grader. Tog tag i mina stackars blommor idag där jorden hade möglat och de tittade ledset på mig. Sånt gör jag bara med vårkänslor i kroppen!

Igår var vi på ett supermysigt dop och sen hos ett par vänner på middag. De har nyligen hittat till Stockholm efter flera år utomlands och i Malmö (typ utomlands). Det är så kul att de väljer att rota sig här för en tid framöver i alla fall.

Greta är frisk nu från maggrejset så nu väntar en ny vecka med nya upptåg. Semelfika, kyrkosång, barnvagnsmarch mot mammadödlighet och öppna förskolan. Jag ska också på två härliga tjejkvällar.



En liten lottovinst i helgen så....

http://www.hemnet.se/beskrivning/1508020?r=3

min stora fråga är- vad är det för low-budget kök. Ok att saker är fula/ inte min smak men hittade de köket på tippen eller?
 

Mumsigt hembak

Bakade matbröd med O i måndags. Så gott att ta fram en skiva varje morgon och framförallt- slippa välja tråkigt bröd i affären!
Mer hembakt till folket.



annars håller en magåkomma familjen i lä denna vecka...  

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!