på den fjärde dagen...

...testade Greta sina lungor så grannarna skulle veta att hon va hemma nu.
...kom mormor på besök
...har hon fått sitt personnummer
...fick vi superfina blommor från jobbet
...första vagnpromenaden
...konstaterades att hon har väldigt långa ben
...åt mamma brieost och kex
...kommer det några tårar när viktiga saker funkar eller inte funkar





GRETA VILHELMINA KARLSSON

Måndagen den 26/7 klockan 17.55 kom vår lilla tjej till världen.
Har funderat på detta inlägg men vet inte hur jag ska finna ord. Hon är så fantastisk och har stulit våra hjärtan.



3990 gram, 52 cm


Jag kan med tårar i ögonen konstatera att jag har världens underbaraste man! Han är så underbar på alla sätt och jag är så lyckligt lottad att få dela mitt liv med Olle. Min man, Gretas pappa och framförallt min bästa vän!



Nu har vi fått komma hem och myser att få rå om oss alla tre. Tarzan är hos mormor och morfar ett par dagar till så vi kan komma igång med allt.





Nu ska bara tjejerna komma överens hur man ammar. Sålänge blir hon matad med kopp.


Vi återkommer med mer äventyr.


Golfande barbamamma

Igår spelade jag ett parti golf med O och hans föräldrar. 37 poäng fick jag ihop och gjorde alltså en sänkning av mitt Hcp i vecka 41. Jag applåderar mig själv i alla fall :)



på kvällen bjöds det på grillat och vips så hade en till väntans dag passerat.


Kollofrillan




1 dag kvar eller 14...

Vilken härlig frulle jag fick till. Att äta hallon med matsked är så lyxigt. Nespressobryggare kan jag fortfarande varmt rekomendera. Oj oj, så smög det in ett wienerbröd också...



Igår va vi ut till Ingarö och tog en liten liten sväng med båten för att se varför motorn inte mådde så bra sist. Nu mådde den ok i alla fall. Prövade att skumpa ut tjejen genom att köra fort på vågorna men det har inte funkat.

Jag stängde också systugan för en tid framöver. Det betydde att jag sydde klart den sista grejen jag höll på med och frigjorde vårt köksbord som inte sett dagens ljus för alla sygrejer sen i julas.
Sista kreationen- en solhatt. matchar till Zebraklänningen :)


På kvällen rullade film i dvd´n.


Vi ska snart iväg och träffa vänner från Varberg och deras lillkille. Det här blir också en bra lagom hektisk dag.

Vaken

kanske ska se klart slutet.. jag är ju i alla fall vaken. Som vanligt vid den här tiden :(

90 % Snabba Cash

Jag ger den 3 av 5 i betyg, sen somnade jag sista 10%..
å så va han inte så snygg som i GSI-filmerna. Besvikelse.


Va bra det blev

För att få ålats med lilltjejens säng och Tarzans säng på hans vanliga ställe (han ska inte behöva flytta) va vi tvungna att ta bort våra sängbord.
Efter mycket om och men så föll valet på en hylla och en lampa under som tillför båda sängarna med ljus. Under sängen kom O på att vi har varsin korg där man kan ha lite av det man hade i lådorna och innte ville ha framme typ handkräm, mobilladdare med mera.

Jag tycker det vart riktigt snyggt nu när det är klart.




Badkrukan





bada lagom är bäst

husvagn/husbåt/båt/transport????


En riktig sommardag

Är det det inte sommar när:

-Man blir väckt med frukost på balkongen bestående bland annat av jordgubbar och mjölk.
- Man åker och badar med ett par vänner och känner solen värma och mälaren svalka.
- Man tar en snabb dusch, klär sig svalt och ger sig iväg till en härlig grillkväll i en vacker trädgård
- Man får skratta, få myggbett, hunden somnar i knät och kvällen är ljus.
- Man får somna brevid världens bästa man och veta att snart kommer vår underbara dotter.

Igår va en sån perfekt underbar dag.

Ingarö

Nu är vi hemma igen efter ett par dagar på Ingarö. Lata dagar i värmen med bad och skuggsökning. Sjön hade kommit upp i 28grader på ytvattnet så bada va behagligt även för en badkruka som jag.
Tarzan trivs som så bra när han får vara så mycket lös. Jagar fjärilar på gräset, snusar i buskarna och följer med och tar ett dopp.


Åkte förbi Ittalla outlet på vägen hem. De har så mycket snyggt. Har spanat in en skål jag kanske ska unna mig nästa gång vi är där :)
Nu blir det en kvällspromix med lillbus.


Webbisar

Jag har funderat på om man kan lägga ut vad som helst på denna sida för man tar kort i en automat själv tydligen. Bevisligen slinker vad som helst igenom. Skönt att slippa fundera mer på vissa saker.




Värme

Jag behöver inte skriva att det är varmt va? :) Fantastiskt väder att vara gravid i! Det roliga är att jag kommer bli sån man skrattar åt nu och berätta för lilltjejen att: När mamma väntade dig, då va det så varmt. Varmaste sommaren sen bla bla bla....

Så här stor har jag vuxit mig- 12 kg.



Vi va en sväng till Ulriksdals slott igår och låg i skuggan vid vattnet. Tarzan hade full koll på ankfamiljen så fort de va inom synhåll.


På kvällen va mor och far över och kolla VM-finalen. Så mysigt att få visa hur vi fixat iordning här hemma. Nu kan hon komma tycker vi.

Vi mötte ett gäng som inte hade bråttom

det va bara att vänta på de ca 50 kvackarna som skulle gå över




Mysigt

Nu har min man gått på ledighet till september. Nu kan vi vänta bebis tillsammans. Jag har verkligen kommit in i en lunk och det känns helt ok att inte ha så mycket planerat och ta dagen som den kommer.
Idag gick jag upp tidigt och tog ett par timmar med symaskinen.

En stor solhatt och två mössor blev det.

Vännen G gav mig en t-shirt han ville jag skulle föda i när vi berättade nyheten om lilltjejen. Tyvärr G blir det inte så för nu blev det istället första "IK-STYM BABY COLLECTION". Vad tycks?




nu måste jag hoppa in i duschen för vi ska bort på middag.

Östen och co

När jag träffade O fick jag även Östen på köpet. Östen va en lite eftersatt slöjstjärt på då 8 år som guppade runt i sin skål. Han klev in i mitt liv med storm och någon tusenlapp senare va hans boende uppgraderat till ett lyxslott och så köpte vi ett par polare till han också i form av malar.

Här är tex Torkel


Idag har jag gjort rent hela akvariet så nu är hela skaran lyckliga firrar och Östen, han är kungen över dem alla.


Vill ha

ett armband från Humanity står högt på min önskelista. 25% av priset går till välgörenhet!




Förnyelse

Balkongen har fått sig ett lyft. Nya möbler och rentvättad plåt och trall. Nu saknas lite fler blommor och kanske någon tunn dyna till stolarna.


Invigning blev det med lite godsaker för duktig man och gravid.


Jag har köpt på tok mycket jordgubbar bara för att det va så billigt. Nu får jag försöka ta reda på allt så både gårdagens middag och morgonens frukost har haft stora inslag av gubbar. Jag har även fryst in 1 liter till hösten samt gjort chokladmuffins med jordgubbsbitar i. Några mer förslag någon?

Maskinparkens utökning

Ni som känner mig väldigt väl vet att jag har en liten last som jag lätt döljer. Jag älskar affärer som typ Siba som har onödiga och nödvändiga maskiner. O kallar mig Siba Sucker. Det är helt fantastikt roligt att gå runt och se vad allt är till för och drömma om ett stort kök där alla maskiner kan stå.
I julas fick jag ju min härliga symaskin, i födelsedagspresent fick jag råsaftcentrifugen och Nespresso´s aerochino. Mellan de två sistnämnda står nu en röd stilig Nespressobryggare. Någon som vill komma och prova någon av de 16 olika rostningarna i kaffekapslarna?



Min maskinönskelista framöver:

1. Bakmaskin
2. Vattenkokare (rostfri eller i glas så man ser när det kokar)
3. Nappflask och barnmatsvärmare (vi har ju ingen micro och vill inte ha)
4. Ny epilator som man kan ha i duschen
5. Soda Stream
6. Digital köksvåg
7. Sladdlös stavmixer med någon snygg ställning man tar den ifrån

mamma och pappa fick en popcornmaskin i julklapp. Den gjorde grymt goda popcorn. En sån kan jag också tänka mig men som med allt annat måste vi ha mer plats.


Solhatt

Jag har sytt min första solhatt. Nu vill jag bara göra fler eftersom jag inte är 100% nöjd med denna. Vore bra om lilltjejen kommer snart så man kan få ha en modell att prova på. Men jag lär väl inte hinna sy när hon kommer i första taget..




Va hos barnmorskan imorse. Förhoppningsvis för sista gången. Eftersom sommarvikarien inte är så bra känns det bara som bortslösad tid. Allt va i alla fall bra. Jag hade inte ökat nått på sf-måttet men det kunde vara så när tjejen nu hade fixerat sig.

Vi har utökat vår maskinpark hemma. Jag ska berätta mer sen :)

Varmt!

Puuuuuh, va varmt det är. Men det kan man ju inte göra nåt åt så då tar vi oss till helgens bravader.
På fredagen va vi på en härlig grillmiddag hos F och J med lillkillen. En resa någonstans till hösten berördes och oj va sugen jag är. Hoppas hoppas att det funkar med lilltjejen.
Lördagen inleddes med dop. Gud tog emot syskonen med öppna armar. Efter väntades en fräsch buffé i familjens trädgård. Så jättebra fixat!


På kvällen rörde vi oss ut till Ingarö där vi tillbringade söndagen i slapphetens tecken. Nu ska vi hemnetknarka lite innan vi ska kriga med sömnen.

tvätta och sy nytt som man kan tvätta

Min första mammaledigtdag gick åt till nio maskiner tvätt och sy, sy, sy. Gjorde en present till ikväll då vi ska bort på middag. (Nu får ni spela överaskade om ni läser detta).



Mycket av lilltjejens grejer tvättades igår vilket gav torkskåpet ett fantastiskt lyft med små söta plagg som hängde där med "pappas" skjortor.

20 dagar kvar till beräknat datum= V38
Jag har galet svårt att sova. Har inte sovit mer än tre timmar per natt sen midsommar. Hoppas verkligen det är övergående. Min vän J har stundom också svårt att sova och jag förstår när hon säger att det tar på psyket. Men visst, grannarna lär ju älskat Allsång på skansen mellan halv två och halv tre inatt :)

Ska hoppa in i duschen inför en lunch med min namne och inhandla prestner till dopet imorgon.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!